Sportovní den Slapy 2017


V sobotu 17. června se v kempu Nová Živohošť na Slapech uskutečnil v pořadí již 4. sportovní den Domu financí.

Již brzy dopoledne se do resortu začaly sjíždět posádky sportovních nadšenců lačnících ukázat ostatním své sportovní výkony. Počasí nám sice zprvu moc nehrálo do karet, nikdo ze sportovců si však nenechal zamrznout úsměv na tváři. Všichni se poctivě posilňovali a prohřívali v místním restauračním zařízení, nikdo přípravu na nadcházející vodní hrátky nepodcenil :)

Po příjezdu všech účastníků se uskutečnil společný oběd, který byl podle Davida Dezorta přesolený, všichni víme, že on by to uvařil lépe, o tom žádná.

V odpoledních hodinách měli všichni odvážní otužilci možnost vyzkoušet si paddleboardy, vodní lyže a jetsurfy.

Paddleboard oslovil nejvíce Amira Omeroviče, který byl tak zabrán do pádlování, až se málem střetl s pomalu projíždějící plachetnicí.

Velkou senzací se však staly jetsurfy, které všechny přitahovaly už jen zvukovým projevem na souši. Někteří surfaři byli velmi odhodlaní a nezdolní, pokoušeli se postavit na jetsurf i několik desítek minut, jiní to sice vzdali o něco dříve, ale poklona všem, jelikož to nebyla žádná sranda, tedy kromě Lukáše Jeřábka, jehož výkon, i když na tom prý nikdy před tím nestál, je nutno vyzdvihnout a ocenit.

Motorový člun kapitána Tomáše Dvořáka, mimo zmiňované vodní lyže, nabízel i vyhlídkové plavby po okolí, které využili zejména ti méně odvážní teplomilní účastníci (hlavně tedy v té době "nastydlý" Luboš Kolář). Vyjížďka kromě krásného výhledu po okolí obsahovala i jedinečnou možnost si na chvíli vyzkoušet samotné řízení člunu.

Postupem dne vysílení surfaři a lyžaři odpadávali a vylézali z vody, aby se mohli zúčastnit nohejbalu nebo stolního tenisu, který byl v areálu také k dispozici.

Večerní program pak naplnilo především grilování spojené s popíjením pěnivého moku z oblíbeného trychtýře, což byl pro některé také mimořádný zážitek :) Část skupiny se poté ještě vydala na nedalekou diskotéku "Céčko", která však po chvíli zavírala, ovšem to některým jedincům nebránilo v pokračování až do časných ranních hodin.


Celý víkend se vydařil, počasí nakonec vyšlo perfektně a budeme se těšit opět za rok!